MAKALE VE BİLGİ PAYLAŞIM

Bir teknoloji çöplüğüne dönen güzel ülkemde konumuz analizörler ve uyumlulukları hakkında …..

Henüz günümüzde akademik odalar ve devlet birleşimi bir dil ve teknik argüman ile açıklanan ve teknik tarifi kesin bir dille tanımlı olan geçmişinde ve kabul görmüş analizör denildiğinde akla gelenler hakkında yazmak istiyorum.

Ölçme tekniği ve kullanılan donelerin ortak dili yansıtmadığı bir ortamda herkesin bir çözümü var ve gerçekte olması nedir?

Okuldan yeni mezun genç mühendis ya da teknisyen meslektaşlarım için hangi kriterlere göre analizör seçimi yapılacak.

Bir marka bunları belirli kıstaslarda yapmak zorundalar.

TSE, elektromanyetik uyumluluk sertifikası, Sınıf denetimi, doğrulama belgesi ve ilgili sertifikalar olmalı. Analizörler ve kriterlerin başlığı adı altında sayısız yazı yazılabilir ve bir bilgi kirının meydana gelebilir.

Aslı söylemek istediğim tam da burası kullandığım değerlendirörler ölçü aleti’de değerlendirilecekse; Ölçüm yapabilir sertifika ve ölçüm hassasiyet sınıfı. Alan adı ile belirlenmelidir. Örnek; Bazı gazete aletleri, yazma işlemlerinde izin vermez, ölçü verileri ödeme ücretlendirme yapılamaz gibi mesela.

ISO 50001 gibi ülkenin enerji tasarrufu standartlarına uygunluk sertifikasına sahip olmak ve gerekiyorsa dünya ölçü aletleri sınıfı sertifika ve ölçüm sınıfı özelliklerini taşımalıdır.

Uygulamalarım ve kurduğum test düzenekleri ve endüstriyel ortamlardaki elektriksel kirliliklerde dahil olmak üzere yaptığım testlerde markadan bağımsız birçok analizör sınıfı geçememiş kısaca doğru ve kesinlik gösteren ölçmeler yapamamıştır.

ISO 50001 enerji verimliliği başlığında düşük ölçme ve değerlendirme gerçekleştiriyoruz istiyoruz. Birleşmiş Milletler Çevre ve Şehircilikte Kalite Güvencesi. Piyasadan satın alınacak fiyatlara uygun fiyatlı ürünler seçip en doğru işi yaptığımızı düşünüyoruz.

Ürünler satın alıyor ve kurumlaştıracak çoklu ortamlarda çalışmalarımızı ölçmek için ölçüm birimi ayarlamak ve analizörlerimiz ortamdan etkileniyor, doğru ölçüm sınıfında değil, bilgiyi üzerinde saklayamıyor ve ölçüm hataları yapıyorsa% 5 verim artışı yaptığımız sonuçlar (analizör ile ölçler) yönünden değerlendirdiğimizde% 3 ya da% 2 Gibi verim artışı gözlemleyebiliyorsak yaptığımız çalışma ölçümü yönünden heba olmuşımız. Böylelikle amortisman süreci uzayacak belki de işletme üst yönetimi, ya da parayı veren patron gözüyle başarısız kabul edileceğimiz anlamının karışımıdır.

Yukarıda tüm yazdıklarım ışığında akademik odaları, üniversitelerimizi, en önemlisi kanun koyucu ve belirleyicisi olan devletimizi bu konuda göreve davet ediyorum. Ülkemizde üretilen ya da ithal edilen analizörler için güncel bir biçimde ölçme sınıfları ve bu sınıfların karşısına alanları yazılarak belirlenmeli ve belirlenen kriterlere göre uygunluk sertifikası verilmelidir. Ölçme alan adı ve sınıfı yazıldığında bu özellikleri taşıyan analizör ve ölçü aletleri ilan edilmeli ve markadan bağımsız tüm teknik bilgi kirlilikleri ortadan kaldırılmalıdır.

 

Saygılarımla

Alper Yurtsever